lösev
Anasayfa Yazarlar Ümit BAL Yazı Detayı Bu yazı 7057+ kez okundu.
Ümit BAL
Köşe Yazarı
Ümit BAL
 

Yolsuzluk

YOLSUZLUKLAR Denizde balık bulmak ne kadar kolaysa bizim ülkemizde de yolsuzluk bulmak çok kolay. Binaların çökmesi, yozlaşan halkımız değerlerimiz ve gelen yeni neslin ahvali de buna en iyi örnektir. Eğitime yeterince önem vermemek, hergün haberlerde izlediğimiz kan donduran olaylar da işte yine bu yolsuzluğun sonuçlarındandır. Geçmişi unutmak, sessiz kalmak veya bizzat bunlara sebep olmak… Birçoğumuz suçluyuz öyle değil mi? Sebeplerini saysam bu köşem bana yetmez dostlarım ve fakat en önemlisini söyleyebilirim:   Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izini kaybetmek, fikirlerine ve inkılaplarına sahip çıkmamaktır. Onun yolundan şaşmak bizi ancak felakete sürükler. Onu inkâr etmek, fikirlerini çarpıtmak da bizi ancak zavallı bir insan yapar.   ‘Eğer bir gün benim fikirlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin’ , diyen bir atamız varken bu geriye gidiş bu cehalet ve yolsuzluk neden?   Söz konusu olan sizin çıkarlarınız ise inanın bana dostlarım çıkarlarınızın bittiği gün elinizdeki tek esası yani cumhuriyeti kaybedecek duruma gelebilirsiniz.   Artık silkelenin! Önce insan olduğunuzu sonra da atamın emanetçisi olduğumuzu hatırlayın lütfen. Benim diyebileceklerim bu kadar. Sağlıcakla kalın…  
Ekleme Tarihi: 04 Kasım 2020 - Çarşamba

Yolsuzluk

YOLSUZLUKLAR

Denizde balık bulmak ne kadar kolaysa bizim ülkemizde de yolsuzluk bulmak çok kolay. Binaların çökmesi, yozlaşan halkımız değerlerimiz ve gelen yeni neslin ahvali de buna en iyi örnektir.

Eğitime yeterince önem vermemek, hergün haberlerde izlediğimiz kan donduran olaylar da işte yine bu yolsuzluğun sonuçlarındandır.

Geçmişi unutmak, sessiz kalmak veya bizzat bunlara sebep olmak…

Birçoğumuz suçluyuz öyle değil mi?

Sebeplerini saysam bu köşem bana yetmez dostlarım ve fakat en önemlisini söyleyebilirim:

 

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izini kaybetmek, fikirlerine ve inkılaplarına sahip çıkmamaktır. Onun yolundan şaşmak bizi ancak felakete sürükler. Onu inkâr etmek, fikirlerini çarpıtmak da bizi ancak zavallı bir insan yapar.

 

‘Eğer bir gün benim fikirlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin’ , diyen bir atamız varken bu geriye gidiş bu cehalet ve yolsuzluk neden?

 

Söz konusu olan sizin çıkarlarınız ise inanın bana dostlarım çıkarlarınızın bittiği gün elinizdeki tek esası yani cumhuriyeti kaybedecek duruma gelebilirsiniz.

 

Artık silkelenin!

Önce insan olduğunuzu sonra da atamın emanetçisi olduğumuzu hatırlayın lütfen.

Benim diyebileceklerim bu kadar.

Sağlıcakla kalın…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.