lösev

Tarım lisesi üretime geçti, ilk fideler toprakla buluştu

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.10.2022 - 13:06, Güncelleme: 07.10.2022 - 13:06 3240+ kez okundu.
 

Tarım lisesi üretime geçti, ilk fideler toprakla buluştu

Mersin’in Erdemli ilçesinde tarım lisesi öğrencileri 6 bin sebze fidesini toprakla buluşturarak üretim için ilk adımı attı.

Mersin’in Erdemli ilçesinde tarım lisesi öğrencileri 6 bin sebze fidesini toprakla buluşturarak üretim için ilk adımı attı. Milli Eğitim Bakanlığının son dönemde tarımsal üretim ve eğitimine önem vermesiyle hareket eden tarım liseleri sahada uygulamalı olarak çalışmalar yapıyor. Bu çerçeve de Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Lisesi) öğrencileri, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’yle protokol imzalayarak uygulamalı eğitim tarlasına kavuştu. Ekim için hazırlanan ve damlama sulama sistemi döşenen tarlaya Tarım Lisesi öğrenciler, alanında uzman eğiticilerin de katılımıyla 6 bin adet karnabahar, lahana ve brokoli fidesini toprakla buluşturdu. Uygulamalı olarak karnabahar, lahana ve brokoli fidelerini ekmeye geldiklerini aktaran öğrencilerden Ümmü Nur Ersoy, "Böyle işlerle uğraşmayı seviyorum. Fideleri diktik büyüteceğiz, toplayacağız ve satacağız. Okul ekonomisine katkı sağlayacağız. Üreteceğiz, inadına üreteceğiz" dedi. Sahadaki eğitime katılan diğer öğrencilerde, uygulamalı eğitimin daha kalıcı olduğunu belirterek, sahada üretim satış yapacaklarını söyledi. Bakanlığın son dönemde tarımsal üretime ve eğitimine önem verdiğini anımsatan Erdemli Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin uygulama alanlarının az olması nedeni ile bunu genişletmek istedik. Protokol çerçevesinde öğrencilerin uygulama yapacağı 4 dönümlük alan tahsis edildi. Bu alana toplam 6 bin karnabahar, lahana ve brokoli fidesi dikimi yapıldı. Buradan elde edilecek gelirle döner sermaye oluşturarak bir girdi sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu. Tarım lisesi öğrencilerinin faaliyeti için bir arada olduklarını ve öğrencilerin sebze fidelerini toprakla buluşturduğunu belirten Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ise Türkiye’nin çok büyük bir tarım arazisine sahip olduğunu anımsatarak öğrencilerin daha bilinçli tarımı öğrenip uygulayacağını kaydetti.
Mersin’in Erdemli ilçesinde tarım lisesi öğrencileri 6 bin sebze fidesini toprakla buluşturarak üretim için ilk adımı attı.

Mersin’in Erdemli ilçesinde tarım lisesi öğrencileri 6 bin sebze fidesini toprakla buluşturarak üretim için ilk adımı attı.
Milli Eğitim Bakanlığının son dönemde tarımsal üretim ve eğitimine önem vermesiyle hareket eden tarım liseleri sahada uygulamalı olarak çalışmalar yapıyor. Bu çerçeve de Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Lisesi) öğrencileri, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’yle protokol imzalayarak uygulamalı eğitim tarlasına kavuştu. Ekim için hazırlanan ve damlama sulama sistemi döşenen tarlaya Tarım Lisesi öğrenciler, alanında uzman eğiticilerin de katılımıyla 6 bin adet karnabahar, lahana ve brokoli fidesini toprakla buluşturdu.
Uygulamalı olarak karnabahar, lahana ve brokoli fidelerini ekmeye geldiklerini aktaran öğrencilerden Ümmü Nur Ersoy, "Böyle işlerle uğraşmayı seviyorum. Fideleri diktik büyüteceğiz, toplayacağız ve satacağız. Okul ekonomisine katkı sağlayacağız. Üreteceğiz, inadına üreteceğiz" dedi.
Sahadaki eğitime katılan diğer öğrencilerde, uygulamalı eğitimin daha kalıcı olduğunu belirterek, sahada üretim satış yapacaklarını söyledi.
Bakanlığın son dönemde tarımsal üretime ve eğitimine önem verdiğini anımsatan Erdemli Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin uygulama alanlarının az olması nedeni ile bunu genişletmek istedik. Protokol çerçevesinde öğrencilerin uygulama yapacağı 4 dönümlük alan tahsis edildi. Bu alana toplam 6 bin karnabahar, lahana ve brokoli fidesi dikimi yapıldı. Buradan elde edilecek gelirle döner sermaye oluşturarak bir girdi sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Tarım lisesi öğrencilerinin faaliyeti için bir arada olduklarını ve öğrencilerin sebze fidelerini toprakla buluşturduğunu belirten Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ise Türkiye’nin çok büyük bir tarım arazisine sahip olduğunu anımsatarak öğrencilerin daha bilinçli tarımı öğrenip uygulayacağını kaydetti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.