lösev

BÜYÜKŞEHİR ÖNCE GÜVENLİK DİYOR EĞİTİMLER HER YIL TEKRARLANIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 06.11.2021 - 10:16, Güncelleme: 06.11.2021 - 10:16 3122+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR ÖNCE GÜVENLİK DİYOR EĞİTİMLER HER YIL TEKRARLANIYOR

BÜYÜKŞEHİR ÖNCE GÜVENLİK DİYOR EĞİTİMLER HER YIL TEKRARLANIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, Büyükşehir personeli için “Arama Kurtarma, Yangın Tahliye Eğitim ve Tatbikatı” düzenliyor. Büyükşehir bünyesinde görev alan İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları 14 günlük eğitim sürecinde özellikle ‘çok tehlikeli’ kategorisindeki çalışma alanlarında yangın, arama-kurtarma ve tahliye tatbikatı gerçekleştiriyor.   Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, 6331 sayılı ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ kapsamında Büyükşehir personeline yönelik olarak “Arama Kurtarma, Yangın Tahliye Eğitim ve Tatbikatı” düzenliyor. Eğitimler her yıl tekrarlanıyor 6331 sayılı yasa gereğince İtfaiye Dairesi koordinesinde ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev alan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatlar, Büyükşehir’in hem hizmet binalarında görev alan personeline hem de saha personeline veriliyor. Büyükşehir’in çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli kategorilere göre sınıflandırılan çalışma alanlarında her yıl düzenli olarak verilen eğitimlerle personelin iş güvenliğinin korunması ve olası kaza risklerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Afet ve acil durumlarla ilgili riskler tespit edilerek, önleyici tedbirler alınıyor. Bu gibi durumlar için ise hazırlanan eylem planı çerçevesinde; yapılması ve yapılmaması gerekenler personele tatbikatla gösteriliyor. “Tatbikat sonuçlarımızı raporluyoruz, TSE ISO denetçilerimize sunuyoruz” Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Levent Muştu, iş sağlığı ve güvenliği kapsamındaki eğitim ve tatbikatları her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Acil Durum Hakkında Yönetmelik gereği her yıl düzeli olarak tatbikatlarımızı yapmak zorundayız. İtfaiye Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenli olarak 14 gün boyunca bu tatbikatlarımızı gerçekleştireceğiz. Belediyemiz özellikle çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli sınıfta yer alması dolayısıyla; biz çok tehlikeli sınıf yerlerimizde; asfalt şantiyeleri, Gökçebelen asfalt şantiyesi, ilçe şantiyelerimizi önceliklendirerek bu yerlerimizde yangın, arama-kurtarma ve tahliye tatbikatlarımızı gerçekleştirmekteyiz. 14 gün sürecek olan tatbikat sonuçlarımızı raporluyoruz ve TSE ISO denetçilerimize sunuyoruz. ISO 45001 belgesine sahip olmamızın da büyük bir avantajı özellikle bu yaptığımız tatbikatlarla gerçekleştirilmektedir. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”
BÜYÜKŞEHİR ÖNCE GÜVENLİK DİYOR EĞİTİMLER HER YIL TEKRARLANIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, Büyükşehir personeli için “Arama Kurtarma, Yangın Tahliye Eğitim ve Tatbikatı” düzenliyor. Büyükşehir bünyesinde görev alan İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları 14 günlük eğitim sürecinde özellikle ‘çok tehlikeli’ kategorisindeki çalışma alanlarında yangın, arama-kurtarma ve tahliye tatbikatı gerçekleştiriyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, 6331 sayılı ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ kapsamında Büyükşehir personeline yönelik olarak “Arama Kurtarma, Yangın Tahliye Eğitim ve Tatbikatı” düzenliyor.

Eğitimler her yıl tekrarlanıyor

6331 sayılı yasa gereğince İtfaiye Dairesi koordinesinde ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev alan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatlar, Büyükşehir’in hem hizmet binalarında görev alan personeline hem de saha personeline veriliyor.

Büyükşehir’in çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli kategorilere göre sınıflandırılan çalışma alanlarında her yıl düzenli olarak verilen eğitimlerle personelin iş güvenliğinin korunması ve olası kaza risklerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Afet ve acil durumlarla ilgili riskler tespit edilerek, önleyici tedbirler alınıyor. Bu gibi durumlar için ise hazırlanan eylem planı çerçevesinde; yapılması ve yapılmaması gerekenler personele tatbikatla gösteriliyor.

“Tatbikat sonuçlarımızı raporluyoruz, TSE ISO denetçilerimize sunuyoruz”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Levent Muştu, iş sağlığı ve güvenliği kapsamındaki eğitim ve tatbikatları her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

Acil Durum Hakkında Yönetmelik gereği her yıl düzeli olarak tatbikatlarımızı yapmak zorundayız. İtfaiye Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenli olarak 14 gün boyunca bu tatbikatlarımızı gerçekleştireceğiz. Belediyemiz özellikle çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli sınıfta yer alması dolayısıyla; biz çok tehlikeli sınıf yerlerimizde; asfalt şantiyeleri, Gökçebelen asfalt şantiyesi, ilçe şantiyelerimizi önceliklendirerek bu yerlerimizde yangın, arama-kurtarma ve tahliye tatbikatlarımızı gerçekleştirmekteyiz. 14 gün sürecek olan tatbikat sonuçlarımızı raporluyoruz ve TSE ISO denetçilerimize sunuyoruz. ISO 45001 belgesine sahip olmamızın da büyük bir avantajı özellikle bu yaptığımız tatbikatlarla gerçekleştirilmektedir. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.