lösev

Greenpeace, Türkiye’nin plastik poşet ithalatı yasağını memnuniyetle karşıladı

Genel 22.05.2021 - 11:33, Güncelleme: 22.05.2021 - 11:33 2531+ kez okundu.
 

Greenpeace, Türkiye’nin plastik poşet ithalatı yasağını memnuniyetle karşıladı

Türkiye'nin Avrupa’dan en çok plastik çöp alan ülke olduğu konusunda sık sık uyarılarda bulunan Çevre örgütü Greenpeace, Ankara'nın etilen polimer atık ithalatı yasağını memnuniyetle karşıladı. Özellikle en son yayımladığı raporda İngiliz ve Alman süpermarketlerine ait plastik poşetlerin Adana'da yol kenarlarına ve tarlalara atıldığını belgeleyen örgüt, yasağın bir "kilometre taşı" olduğunu belirtti. "Yasak, İngiltere'nin de sorumluluk alması anlamına geliyor" Plastik atık ithalatının yasaklanması için uzun süredir mücadele eden Greenpeace Akdeniz Biyoçeşitlilik Projeler Lideri Nihan Temiz Ataş da Reuters'e yaptığı açıklamada, "yasağa göre 2020’de ithal ettiğimiz yaklaşık 660 bin ton plastik atığın yüzde 74’ü artık yasaklı listeye alındı" diyerek, "Bu, onların (İngiltere) sorumluluk almaları ve kendi malzemelerini geri dönüştürmeleri gerektiği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı'nca çevreyi kirleten ve sıfır atık politikasına zarar veren atık ithalatında yasağın kapsamı genişletilerek, yasak listesine plastik poşet de dahil edilmişti.

Türkiye'nin Avrupa’dan en çok plastik çöp alan ülke olduğu konusunda sık sık uyarılarda bulunan Çevre örgütü Greenpeace, Ankara'nın etilen polimer atık ithalatı yasağını memnuniyetle karşıladı.

Özellikle en son yayımladığı raporda İngiliz ve Alman süpermarketlerine ait plastik poşetlerin Adana'da yol kenarlarına ve tarlalara atıldığını belgeleyen örgüt, yasağın bir "kilometre taşı" olduğunu belirtti. "Yasak, İngiltere'nin de sorumluluk alması anlamına geliyor"

Plastik atık ithalatının yasaklanması için uzun süredir mücadele eden Greenpeace Akdeniz Biyoçeşitlilik Projeler Lideri Nihan Temiz Ataş da Reuters'e yaptığı açıklamada, "yasağa göre 2020’de ithal ettiğimiz yaklaşık 660 bin ton plastik atığın yüzde 74’ü artık yasaklı listeye alındı" diyerek, "Bu, onların (İngiltere) sorumluluk almaları ve kendi malzemelerini geri dönüştürmeleri gerektiği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı'nca çevreyi kirleten ve sıfır atık politikasına zarar veren atık ithalatında yasağın kapsamı genişletilerek, yasak listesine plastik poşet de dahil edilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.