lösev

AFAD EKİBİNDEN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi (BH) - BLOK HABER | 22.03.2021 - 10:09, Güncelleme: 22.03.2021 - 10:09 4119+ kez okundu.
 

AFAD EKİBİNDEN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

AFAD EKİBİNDEN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

AFAD EKİBİ, BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE ‘AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ’ VERDİ AFAD EKİBİNDEN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ Büyükşehir Belediyesi’nde görevli personele Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi tarafından Afet Bilinci Eğitimi düzenlendi. 2021 ‘Afet Eğitim Yılı’ kapsamındaki eğitimde, deprem, yangın, sel, heyelan, fırtına, hortum, çığ gibi afetlere karşı alınması gereken önlemler ile afet anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği anlatıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik 2021 ‘Afet Eğitim Yılı’ kapsamında Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi tarafından ‘Birey ve Aileler için Afet Bilinci Eğitimi’ düzenlendi. Eğitimde, afet öncesi, afet anı ve sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatıldı. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen eğitim, Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Fazile Hekim tarafından verildi. Farklı birimlerden katılım gösteren personele deprem başta olmak üzere doğal afetlere ve yangınlara karşı alınması gereken önlemler ile davranış biçimleri anlatıldı. Afet öncesi alınan tedbirler afetin boyutunu önlemesi açısından önemli Eğitim programının ilk kısmında AFAD’ın görevleri, Afet Farkındalık Eğitimi, AFAD Gönüllülük Sistemi ve Türkiye Afet Müdahale Planı’nı anlattı. Eğitimde, deprem, sel, heyelan, fırtına, hortum, çığ gibi doğal afetler ile yangınlar gibi acil durumların öncesinde alınması gereken tedbirlerin afetin boyutunu önlemesi açısından önemine dikkat çekildi. Her bireyin mutlaka ‘Afet ve Acil Durum Çantası’ olmalı ‘Deprem Anında Unutulmaması Gerekenler’ ve ‘Deprem Sonrası İlk 6 Saatte Yapılacaklar’ konularının üzerinde durulduğu eğitimde ‘Afet ve Acil Durum Çantası’nın olası afet durumu öncesinde hazırlanmasının önemine değinildi. Afet bilinci, arama kurtarma, yangın, ilkyardım, kurtarma teknikleri, kimyasal biyolojik radyolojik nükleer tehditler, sığınaklar ve ikaz alarm gibi konuların teorik ve uygulamalı olarak anlatıldığı eğitim, sivil savunma ve servisleri konusu ile tamamlandı.
AFAD EKİBİNDEN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

AFAD EKİBİ, BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE ‘AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ’ VERDİ

AFAD EKİBİNDEN BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

Büyükşehir Belediyesi’nde görevli personele Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi tarafından Afet Bilinci Eğitimi düzenlendi. 2021 ‘Afet Eğitim Yılı’ kapsamındaki eğitimde, deprem, yangın, sel, heyelan, fırtına, hortum, çığ gibi afetlere karşı alınması gereken önlemler ile afet anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik 2021 ‘Afet Eğitim Yılı’ kapsamında Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi tarafından ‘Birey ve Aileler için Afet Bilinci Eğitimi’ düzenlendi. Eğitimde, afet öncesi, afet anı ve sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen eğitim, Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Fazile Hekim tarafından verildi. Farklı birimlerden katılım gösteren personele deprem başta olmak üzere doğal afetlere ve yangınlara karşı alınması gereken önlemler ile davranış biçimleri anlatıldı.

Afet öncesi alınan tedbirler afetin boyutunu önlemesi açısından önemli

Eğitim programının ilk kısmında AFAD’ın görevleri, Afet Farkındalık Eğitimi, AFAD Gönüllülük Sistemi ve Türkiye Afet Müdahale Planı’nı anlattı. Eğitimde, deprem, sel, heyelan, fırtına, hortum, çığ gibi doğal afetler ile yangınlar gibi acil durumların öncesinde alınması gereken tedbirlerin afetin boyutunu önlemesi açısından önemine dikkat çekildi.

Her bireyin mutlaka ‘Afet ve Acil Durum Çantası’ olmalı

‘Deprem Anında Unutulmaması Gerekenler’ ve ‘Deprem Sonrası İlk 6 Saatte Yapılacaklar’ konularının üzerinde durulduğu eğitimde ‘Afet ve Acil Durum Çantası’nın olası afet durumu öncesinde hazırlanmasının önemine değinildi.

Afet bilinci, arama kurtarma, yangın, ilkyardım, kurtarma teknikleri, kimyasal biyolojik radyolojik nükleer tehditler, sığınaklar ve ikaz alarm gibi konuların teorik ve uygulamalı olarak anlatıldığı eğitim, sivil savunma ve servisleri konusu ile tamamlandı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.