lösev

FETÖ zanlıları Mersin Limanı’ndan yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.03.2022 - 20:25, Güncelleme: 23.03.2022 - 10:43 3321+ kez okundu.
 

FETÖ zanlıları Mersin Limanı’ndan yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı

FETÖ zanlıları Mersin Limanı’ndan yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı

Mersin’de haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 FETÖ zanlısı, Mersin Limanı’ndan İtalya’ya kaçmaya çalışırken suçüstü yakalandı.İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Mersin Limanı içerisinde kırmızı hat olarak anılan bölgede, konteynır kapılarını açmaya çalışan S.G. ve F.Ç. adlı iki kişi, liman görevliler tarafından yakalandı. Yapılan çalışmada şüphelileri alana tır dorsesinde gizlice girmesini sağlayan tır şoförü Z.C. de gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, kamu görevinden ihraç edilen S.G. ve F.Ç.’nin, FETÖ/PDY terör örgütü üyeliğinden haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve gemiyle İtalya’ya kaçmayı planladıkları belirlendi.Devam eden çalışmada, örgüt üyelerinin yurt dışına kaçmasını organize eden ve şüphelileri Gaziantep’ten Mersin’e getirerek burada tır şoförüne teslim ettiği anlaşılan H.E., Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, bu kişinin irtibatlı olduğu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında hizmetli olarak çalışan E.Ç. ise Ankara’da yakalanarak gözaltına alındı.Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, biri adli kontrol şartıyla, diğeri ise ev hapsi ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.
FETÖ zanlıları Mersin Limanı’ndan yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı
Mersin’de haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 FETÖ zanlısı, Mersin Limanı’ndan İtalya’ya kaçmaya çalışırken suçüstü yakalandı.
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Mersin Limanı içerisinde kırmızı hat olarak anılan bölgede, konteynır kapılarını açmaya çalışan S.G. ve F.Ç. adlı iki kişi, liman görevliler tarafından yakalandı. Yapılan çalışmada şüphelileri alana tır dorsesinde gizlice girmesini sağlayan tır şoförü Z.C. de gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, kamu görevinden ihraç edilen S.G. ve F.Ç.’nin, FETÖ/PDY terör örgütü üyeliğinden haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve gemiyle İtalya’ya kaçmayı planladıkları belirlendi.
Devam eden çalışmada, örgüt üyelerinin yurt dışına kaçmasını organize eden ve şüphelileri Gaziantep’ten Mersin’e getirerek burada tır şoförüne teslim ettiği anlaşılan H.E., Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, bu kişinin irtibatlı olduğu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında hizmetli olarak çalışan E.Ç. ise Ankara’da yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, biri adli kontrol şartıyla, diğeri ise ev hapsi ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.