lösev

BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA HASIR ÖRGÜ ATÖLYESİ

Etkinlik (TG) - TARSUS GAZETESİ | 05.09.2022 - 09:52, Güncelleme: 05.09.2022 - 11:54 8346+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA HASIR ÖRGÜ ATÖLYESİ

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin bünyesinde hizmet veren Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde kadınlara yönelik olarak açılan Hasır Örgü Atölyesi devam ediyor

BU ATÖLYEDE İLMEK İLMEK MUTLULUK VAR   BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA HASIR ÖRGÜ ATÖLYESİ   İLMEKLER HEM HOBİ HEM KAZANÇ KAPISI OLUYOR   Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin bünyesinde hizmet veren Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde, kadınlara yönelik olarak açılan “Hasır Örgü Atölyesi” devam ediyor. Hasır örgü kursunun öğretmeni Vildan Erel, gönüllü olarak verdiği eğitimle, atölyede kadınlarla her Cuma bir araya geliyor. 13.00-17.00 saatleri arası devam eden kursta kadınlar, hasır tekniğinde kağıt ip ve tığ ile şapka ve çanta örmeyi öğreniyor. Kursa kadınlar büyük ilgi gösteriyor Örgü kursu gönüllü eğitmeni Vildan Erel, kursun kadınlar tarafından çok beğenildiğini anlatarak, “Belediyemizin açmış olduğu gönüllülük esasına dayalı, hasır teknikleriyle kağıt iple tığ üzerine çalıştığımız bir kursumuz var. Kadınlarla burada bir araya gelip, kağıt iple tığı bir araya getirip bazı teknikleri kullanarak çanta, şapka, runnerlar, suplalar yapıp, ailelerine de destek olabilmeleri için bir imkan sunduk. Vahap Başkanımıza da bizlere böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.   “Yaptığım ürünlerden satabiliyorum” Senem Köroğlu, keyifli bir ortamda hem sosyalleştiğini, hem de yaptığı ürünlerle gelir elde edebildiğini belirterek, “Keyifli bir ortam. Pandemiden dolayı eve kapanmıştık, ama şimdi burada sosyalleşme imkanı buluyorum. Yaptığım ürünlerden satabiliyorum, instagram sayfam var orada da satıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı stantlarda da yer almıştım, orada da güzel satışlarım oldu” dedi. Hatice Şener, kursa büyük bir hevesle devam ettiğini söyleyerek, “Çalıştığım halde bütün bu ürünleri, işten geldikten sonra yaptım. Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, bunu 50 yaşından sonra öğrendim. Yapmak isteyen herkes çok kolay yapabilir. Fazla bir zaman almıyor. Önemli olan azim ve hevestir. Her şey her yaşta öğrenilir” diye konuştu. “Burada kendimize bir şeyler katıyoruz” Canan Duruk, örgü kursunda çanta ve şapka yapımını öğrendiğini ifade ederek, “Örgü kursuna arkadaşlarla birlikte katıldık. Örerek hem stres atıyoruz, hem de sevdiklerimize el emeğimiz göz nurumuzla hediyeler vermiş oluyoruz. İnsanların sosyal ortama gitmelerinde bayağı bir faydalı oluyor” dedi. Kurstan çok memnun kaldığını anlatan Günay Yeşilova da, “Çok istiyordum böyle bir el örgü kursuna gitmeyi. Daha önce tığ işlemiştim, ilk etapta bu biraz zor geldi. Belli bir süreden sonra öğreniyorsunuz. Hem kendime zaman ayırmak, hem de yeni bir şeyler öğrenmek amacıyla geldim” diye konuştu. Nuray Beden, kendine istediği şekilde şapkalar ördüğünü anlatarak, “Kursun açıldığını görünce buraya gelmek istedim. Hoşuma gidiyor bu tür işler. Büyük beden olduğum için istediğim şeyleri her yerde bulamıyorum. Burada ölçüleri kendime göre yapıp işliyorum. İlk öğrendiğim iş çantaydı. Şimdi ördüğüm şapka da tam istediğim ölçüde. Burada hem hava alıyoruz, hem de öğreniyoruz” dedi.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin bünyesinde hizmet veren Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde kadınlara yönelik olarak açılan Hasır Örgü Atölyesi devam ediyor

BU ATÖLYEDE İLMEK İLMEK MUTLULUK VAR

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA HASIR ÖRGÜ ATÖLYESİ

 

İLMEKLER HEM HOBİ HEM KAZANÇ KAPISI OLUYOR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin bünyesinde hizmet veren Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde, kadınlara yönelik olarak açılan “Hasır Örgü Atölyesi” devam ediyor.

Hasır örgü kursunun öğretmeni Vildan Erel, gönüllü olarak verdiği eğitimle, atölyede kadınlarla her Cuma bir araya geliyor. 13.00-17.00 saatleri arası devam eden kursta kadınlar, hasır tekniğinde kağıt ip ve tığ ile şapka ve çanta örmeyi öğreniyor.

Kursa kadınlar büyük ilgi gösteriyor

Örgü kursu gönüllü eğitmeni Vildan Erel, kursun kadınlar tarafından çok beğenildiğini anlatarak, “Belediyemizin açmış olduğu gönüllülük esasına dayalı, hasır teknikleriyle kağıt iple tığ üzerine çalıştığımız bir kursumuz var. Kadınlarla burada bir araya gelip, kağıt iple tığı bir araya getirip bazı teknikleri kullanarak çanta, şapka, runnerlar, suplalar yapıp, ailelerine de destek olabilmeleri için bir imkan sunduk. Vahap Başkanımıza da bizlere böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.  

“Yaptığım ürünlerden satabiliyorum”

Senem Köroğlu, keyifli bir ortamda hem sosyalleştiğini, hem de yaptığı ürünlerle gelir elde edebildiğini belirterek, “Keyifli bir ortam. Pandemiden dolayı eve kapanmıştık, ama şimdi burada sosyalleşme imkanı buluyorum. Yaptığım ürünlerden satabiliyorum, instagram sayfam var orada da satıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı stantlarda da yer almıştım, orada da güzel satışlarım oldu” dedi.

Hatice Şener, kursa büyük bir hevesle devam ettiğini söyleyerek, “Çalıştığım halde bütün bu ürünleri, işten geldikten sonra yaptım. Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, bunu 50 yaşından sonra öğrendim. Yapmak isteyen herkes çok kolay yapabilir. Fazla bir zaman almıyor. Önemli olan azim ve hevestir. Her şey her yaşta öğrenilir” diye konuştu.

“Burada kendimize bir şeyler katıyoruz”

Canan Duruk, örgü kursunda çanta ve şapka yapımını öğrendiğini ifade ederek, “Örgü kursuna arkadaşlarla birlikte katıldık. Örerek hem stres atıyoruz, hem de sevdiklerimize el emeğimiz göz nurumuzla hediyeler vermiş oluyoruz. İnsanların sosyal ortama gitmelerinde bayağı bir faydalı oluyor” dedi.

Kurstan çok memnun kaldığını anlatan Günay Yeşilova da, “Çok istiyordum böyle bir el örgü kursuna gitmeyi. Daha önce tığ işlemiştim, ilk etapta bu biraz zor geldi. Belli bir süreden sonra öğreniyorsunuz. Hem kendime zaman ayırmak, hem de yeni bir şeyler öğrenmek amacıyla geldim” diye konuştu.

Nuray Beden, kendine istediği şekilde şapkalar ördüğünü anlatarak, “Kursun açıldığını görünce buraya gelmek istedim. Hoşuma gidiyor bu tür işler. Büyük beden olduğum için istediğim şeyleri her yerde bulamıyorum. Burada ölçüleri kendime göre yapıp işliyorum. İlk öğrendiğim iş çantaydı. Şimdi ördüğüm şapka da tam istediğim ölçüde. Burada hem hava alıyoruz, hem de öğreniyoruz” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.