lösev

Ampute Futbol Milli Takımımız, Dünya Kupası son 16 turunda Meksika ile eşleşti

Spor 04.10.2022 - 02:41, Güncelleme: 04.10.2022 - 12:02 3715+ kez okundu.
 

Ampute Futbol Milli Takımımız, Dünya Kupası son 16 turunda Meksika ile eşleşti

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Millî Takımımız, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupası'nda A Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Haiti

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Millî Takımımız, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupası'nda A Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Haiti ile 1-1 berabere kaldı.   TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri 4 No'lu sahada oynanan maçta Millilerimizin golünü 23. dakikada Kemal Güleş kaydetti. Haiti'nin golü ise 15. dakikada Richard Redondo'dan geldi. Son 16 turuna yükselmeyi Haiti maçı öncesinde aldığı iki galibiyetle garantileyen Ay-yıldızlılar, bu sonuçla A Grubu’nu aynı puana sahip lider Haiti'nin arkasında averajla ikinci sırada tamamlayarak Meksika ile eşleşti.   Mehmet Büyükekşi ve Dursun Özbek'ten destek Karşılaşma öncesinde Ampute Futbol Mili Takımımız ziyaret ederek başarılar dileyen Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, mücadeleyi de Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve eşi Mesude Özbek, TFF Başkan Vekili ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Günay, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Dünya Ampute Futbol Federasyonu (WAFF) Başkanı Arif Ümit Uztürk, Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Başkanı Mateusz Widlak ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ölmez ile birlikte tribünden takip etti.   Millilerimiz, Dünya Kupası'nın açılış maçında Fransa’ya 3-0, ikinci maçında ise Liberya'yı 5-0 yenmişti. Riva'da bugün A Grubu'nda oynanan diğer maçta Liberya, Fransa’ya 4-0 üstünlük sağladı.   Son 16 turunda rakip Meksika oldu   Şampiyonluk hedeflediği Dünya Kupası'nda oynadığı 3 grup müsabakasında 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 7 puan toplayan Ampute Futbol Milli Takımımız, son 16 turunda B Grubu'nu 4 puanla ikinci sırada bitiren Meksika ile 5 Ekim Çarşamba günü saat 12.00'de TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde karşı karşıya gelecek.   TFF'nin desteklediği, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Dünya Ampute Futbol Federasyonu iş birliğinde yapılan Ampute Futbol Dünya Kupası'nda 24 ülke mücadele ediyor. Finallerde toplam 80 maç oynanacak. 9 Ekim 2022 Pazar günü oynanacak final maçıyla 2022 Dünya Kupası'nı kazanan ülke belli olacak.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Millî Takımımız, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupası'nda A Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Haiti

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Millî Takımımız, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupası'nda A Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Haiti ile 1-1 berabere kaldı.

 

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri 4 No'lu sahada oynanan maçta Millilerimizin golünü 23. dakikada Kemal Güleş kaydetti. Haiti'nin golü ise 15. dakikada Richard Redondo'dan geldi. Son 16 turuna yükselmeyi Haiti maçı öncesinde aldığı iki galibiyetle garantileyen Ay-yıldızlılar, bu sonuçla A Grubu’nu aynı puana sahip lider Haiti'nin arkasında averajla ikinci sırada tamamlayarak Meksika ile eşleşti.

 

Mehmet Büyükekşi ve Dursun Özbek'ten destek

Karşılaşma öncesinde Ampute Futbol Mili Takımımız ziyaret ederek başarılar dileyen Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, mücadeleyi de Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve eşi Mesude Özbek, TFF Başkan Vekili ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Günay, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Dünya Ampute Futbol Federasyonu (WAFF) Başkanı Arif Ümit Uztürk, Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Başkanı Mateusz Widlak ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ölmez ile birlikte tribünden takip etti.

 

Millilerimiz, Dünya Kupası'nın açılış maçında Fransa’ya 3-0, ikinci maçında ise Liberya'yı 5-0 yenmişti. Riva'da bugün A Grubu'nda oynanan diğer maçta Liberya, Fransa’ya 4-0 üstünlük sağladı.

 

Son 16 turunda rakip Meksika oldu

 

Şampiyonluk hedeflediği Dünya Kupası'nda oynadığı 3 grup müsabakasında 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 7 puan toplayan Ampute Futbol Milli Takımımız, son 16 turunda B Grubu'nu 4 puanla ikinci sırada bitiren Meksika ile 5 Ekim Çarşamba günü saat 12.00'de TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde karşı karşıya gelecek.

 

TFF'nin desteklediği, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Dünya Ampute Futbol Federasyonu iş birliğinde yapılan Ampute Futbol Dünya Kupası'nda 24 ülke mücadele ediyor. Finallerde toplam 80 maç oynanacak. 9 Ekim 2022 Pazar günü oynanacak final maçıyla 2022 Dünya Kupası'nı kazanan ülke belli olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.