Visa Avrupa İnovasyon Programı 5. dönem mezunlarını verdi

Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın 2023 döneminde Türkiye’den 5 fintech mezun oldu Programa katılan fintech’ler 6 iş birliğine imza atarak çözümlerini ticarileşme aşamasına taşıdı 

  Visa ve Hackquarters iş birliğinde yürütülen Visa Avrupa İnovasyon Programı 2023 dönemi mezunlarını verdi. Visa’nın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 6 Avrupa ülkesinde ödemeler ekosisteminde inovasyonu desteklemek ve hızlandırmak için hayata geçirdiği programın Türkiye’de tamamlanan 5. döneminde Abonesepeti, Agrio Finans, Craftgate, Enqura ve Recepta başarıyla mezun oldu. 

Visa Avrupa İnovasyon Programı’dan mezun olan fintech’ler, Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, Visa Güney Avrupa İş Geliştirme Başkanı Jak Telyaz, Hackquarters Kurucu ve CEO’su Kaan Akın ile finans ve fintech ekosisteminden birçok konuğun katılımıyla gerçekleşen Visa Avrupa İnovasyon Programı Türkiye Zirvesi’nde, hem program tecrübelerini hem de girişimlerini paylaşma fırsatı buldular. 

Programın 2023 dönemine gelen 55 başvuru arasından seçilen 5 fintech dönem temaları olan akıllı ve sürdürülebilir gelecek, yeni nesil ödeme deneyimleri, KOBİ’lerin güçlendirilmesi, yeni ödeme akışları ve gömülü finans temaları ile ilgili çözümlerini daha da geliştirme fırsatı buldu. Programın 5. dönemi boyunca fintech’ler 32 saatten fazla mentorluk aldılar, yurt dışı pazarlara açılma konusunda uzman isim ve şirketlerle görüştüler, 13’ü uluslararası olmak üzere toplam 73 tanıştırma toplantısına katıldılar ve çözümlerini ticarileştirme yolunda 6 iş birliğine imza attılar. 

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, programla ilgili "Visa Avrupa İnovasyon Programı’nda bu yıl 70’i aşkın tanıştırma toplantısı ile bankalarımızı, e-para kuruluşlarını, fintech ve kurumsal partnerimizi, hem Türkiye’deki hem de Programın diğer ülkelerdeki fintechleri ile bir araya getirdik. Dünya Bankası'nın 2023 fintech raporuna göre, fintech'ler finansın geleceğini yeniden şekillendiriyor. Bu dönüşümün bir parçası olarak fintech’leri desteklemekten ve getirdikleri yaratıcı çözümlerle ödemeler ekosistemini zenginleştirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Visa Güney Avrupa İş Geliştirme Başkanı Jak Telyaz ise “2019 yılında Türkiye ve Yunanistan’da eş zamanlı başlayan Visa Avrupa İnovasyon Programı, Türkiye’den Visa ve Hackquarters ekiplerinin önderliğinde 2022 yılında İspanya’ya, 2023 yılında ise İtalya ve Portekiz’e açılarak gerçek anlamda Avrupa çapında bir programa dönüştü. Türkiye’den yurt dışına böylesi bir büyüme sağladığımız için son derece gururluyuz. Programın uluslararası bir platforma dönüşmesi, hem Türk fintechlerin yurt dışına açılması hem de Türkiye’deki bankalarımızın yurt dışındaki fintech çözüm ve yetkinliklerine erişimi açısından çifte avantaj sağlıyor. 5. dönemini geride bıraktığımız Programımızın 6. dönemini duyurma yolunda heyecanla gün sayıyoruz” dedi. 

Hackquarters CEO'su ve Kurucusu Kaan Akın ise “Hackquarters olarak, Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın Türkiye'deki 5. dönemini tamamlamaktan heyecan duyuyoruz. Programın Güney Avrupa’da 6 ülkeye genişlemesi, küresel fintech liderleri ve bankalarla karşılıklı fayda sağlayan ortaklıklar yaratma konusundaki taahhüdünü vurguluyor. Visa Avrupa İnovasyon Programı fintech'leri işlerini genişletmeleri, yeni pazarlara girmeleri ve küresel yatırım ağlarına erişmeleri konusunda güçlendiriyor. Global ölçekte önde gelen fintech fonu ve hızlandırıcısı Tenity tarafından desteklenen Hackquarters olarak, bu platformun fintech ekosistemine daha fazla işbirliği için çaba sarf edeceğinden eminiz” dedi.  

Visa Avrupa İnovasyon Programı 2023 döneminde Programın Türkiye ayağından mezun olan fintechler: 

Abonesepeti: Abonesepeti tüm abonelikleri, tek bir uygulamada başlatma, yönetme, sonlandırma ve daha fazlasını yapmaya yardımcı olan bir abonelik yönetim platformudur. Böylelikle, ilk hizmet başlangıcından abonelik iptal sürecine kadar tüm abonelik sorunlarına çözüm üreterek tüketicinin zamandan ve paradan tasarruf etmelerini sağlar.

Agrio Finans:  Agrio Tarım ve Gıda ekonomisini yeşil mutabakata hazırlayan etki odaklı bir finansal teknoloji çözümüdür. Çözüm, denetimli finansal otorizasyon yapısı ile tarım ve gıda tedarik zinciri için yeşil mutabakat uyumlu dijital varlık ihracını mümkün kılar.

Craftgate: "One-Stop" Shop Ödeme Orkestrasyonu. Craftgate, tek noktadan tüm banka sanal POS’larını, yurt içi ve yurt dışı ödeme kuruluşlarını ve alternatif ödeme yöntemlerini sisteminize entegre edebilmenizi ve hepsini tek panelden yönetebilmenizi sağlayan ödeme orkestrasyonu aracıdır.

Enqura: Yeni nesil uzaktan kimlik tespiti platformu. 2023 yılında uluslararası Stevie ödüllerinde finans endüstrisinde inovasyonda mükemmellik altın ödülü kazanmış, süper hızlı bir uzaktan müşteri, kimlik ve yüz doğrulama çözümüdür. Uçtan uca Enqura mühendisleri tarafından geliştirilmiş “mobil cihazda çalışan yapay zeka” teknolojisi ile yerel ve global rakiplerine karşı üstün özelliklere sahiptir.     

Recepta: Recepta işletmelerin kasada e-posta veya telefon numarası gibi herhangi bir kişisel bilgi gerektirmeden müşterilerine özelleştirilmiş kağıt ve dijital makbuzlar sunmalarına yardımcı olan bir platformdur. Recepta ödeme kartı numarasını müşteriyi tanımlamak için kullanır ve müşterilerin spam e-postalardan, çağrılardan ve pazarlama mesajlarından korunmasını sağlar.


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı