ÖZEL BİREYLERLE DAHA İYİ İLETİŞİM İÇİN TOPLU TAŞIMA ŞOFÖRLERİNE EMPATİ EĞİTİMİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi, özel gereksinimli bireylerle daha iyi iletişim kurabilmeleri ve empati yapmaları için toplu taşıma şoförlerine yönelik eğitim verdi. Sürekli hale getirilmesi planlanan eğitimle şoförlerin özel gereksinimli bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine farklı açıdan yaklaşabilmeleri, erişilebilirlik hakkında daha kapsamlı bilgiye sahip olmaları amaçlandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi tarafından, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, özel gereksinimli bireylerle daha iyi iletişim kurabilmeleri ve empati yapabilmeleri adına toplu taşıma şoförlerine eğitim verildi. Özel bireylerin gün içerisinde en çok temas kurduğu kişilerin başında gelen şoförlere yönelik eğitim, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Özel bireylerin daha iyi, konforlu ve güvenli yaşam şartlarına kavuşmasını sağlamak, engelleri birlikte aşmak için önemli çalışmaları hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitim çalışmalarına da büyük önem veriyor. Özel bireylerin toplu taşıma araçlarından sorunsuz yararlanması amacıyla ulaşım araçlarının erişebilir olmasına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, filosuna kattığı yeni Sarı Limon otobüslerde de özel bireylerin sorunsuz yolculuk yapabilmelerinin yolunu açtı.
Şoförler eğitimden geçti
Özel bireylerin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, özel bireylerin gün içinde en fazla temas kurduğu kişilerin başında gelen toplu taşıma araç şoförlerine yönelik olarak Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi öncülüğünde bir eğitim düzenledi. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ve çok sayıda şoförün katıldığı eğitimlerde özel bireylerle etkili iletişim ve empatinin önemi anlatıldı.
Eğitime Mezitli Otizme Umut Derneği Başkanı olan ve özel gereksinimli bir çocuk annesi Jülide Güzel de katıldı. Sosyolog Onur Örbük, Ergoterapist Yeşim Demirkozan ve Pisikolog Dila Aslan tarafından verilen eğitimle şoförlerin özel gereksinimli bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine farklı açıdan yaklaşabilmeleri, erişilebilirlik hakkında daha kapsamlı bilgiye sahip olmaları ve empati kurarak gün içerisinde bir yerden başka bir yere giderken nasıl zorluklarla karşılaştıklarını daha iyi anlayabilmeleri amaçlandı. Eğitimin sürekli hale getirilmesi planlanıyor.