lösev
Eda YÜKSEL
Köşe Yazarı
Eda YÜKSEL
 

Bu düzen tartmıyor çok ağır yüküm!

Sevgili okurlar, Bir Ramazan Bayramına daha ulaşmanın sevincini ve heyecanını birlikte yaşıyoruz. Bayramların özünde; paylaşmak, bölüşmek, dayanışma içinde olduğumuzu göstermek vardır.  Ne diyor; Yunus Emre ‘’Ne verirsen elinle o gelir seninle’’ Mübarek Ramazan Bayramını nasıl değerlendirdiğimiz önemli tabi. Açlar gözetildi mi? Yardımlar asıl ulaşması gereken yerlere ulaştı mı? Bir de şu var ki yaptığımız yardımları sosyal medyada iyi etiket yapıp reklamını güzel yapabildik mi? Kendimizi ne kadar ön plana atabildik. Yaptıklarıyla değil, söylemleriyle ön plana çıkanları nedense daha çok görür olduk. Ramazanı iyi değerlendirip namazını, orucunu, zekâtlarını mübarek günlerde okuduğu kur-anı gösterişsizlikten uzakta gerçekleştirenlerin Yüce Mevla ibadetlerini kabul etsin. İyisi ile kötüsü ile Ramazanı bitirdiğimiz şu günlerde Ramazan Bayramını karşılamaya hazırlanıyoruz. Nasıl mı? Uzaktan görüşmeyle, dijital ortam ve sanal âlem ile. Daha önceki bayramlarda ne kadar sevdiklerimizi ziyaret ettik. Bunu da kendimize sormalıyız. İçinde bulunduğumuz şu salgın süreci içeresinde elimizde olanların ne kadar kıymetli olduğunu fark ettik mi? Sevgili okurlar, Manevi değerlerimizi unutmayalım, unutturmayalım. Ozan Arif; Arif derki ya rab Müslüman Türk’üm Bu düzen tartmıyor çok ağır yüküm Türk’ün İslam’ın yeniden hüküm Süreceği bayramlara eriştir. Özellikle çocuklarımızın neşe içerisinde bayramlarını kutlamasını yüzlerinin gülmesini yürekten diliyor, Zonguldaklı hemşerilerim başta olmak üzere ülkemin bayramını yürekten kutluyorum.    
Ekleme Tarihi: 24 Mayıs 2020 - Pazar

Bu düzen tartmıyor çok ağır yüküm!

Sevgili okurlar,

Bir Ramazan Bayramına daha ulaşmanın sevincini ve heyecanını birlikte yaşıyoruz. Bayramların özünde; paylaşmak, bölüşmek, dayanışma içinde olduğumuzu göstermek vardır.  Ne diyor; Yunus Emre ‘’Ne verirsen elinle o gelir seninle’’ Mübarek Ramazan Bayramını nasıl değerlendirdiğimiz önemli tabi. Açlar gözetildi mi? Yardımlar asıl ulaşması gereken yerlere ulaştı mı? Bir de şu var ki yaptığımız yardımları sosyal medyada iyi etiket yapıp reklamını güzel yapabildik mi? Kendimizi ne kadar ön plana atabildik. Yaptıklarıyla değil, söylemleriyle ön plana çıkanları nedense daha çok görür olduk. Ramazanı iyi değerlendirip namazını, orucunu, zekâtlarını mübarek günlerde okuduğu kur-anı gösterişsizlikten uzakta gerçekleştirenlerin Yüce Mevla ibadetlerini kabul etsin. İyisi ile kötüsü ile Ramazanı bitirdiğimiz şu günlerde Ramazan Bayramını karşılamaya hazırlanıyoruz. Nasıl mı? Uzaktan görüşmeyle, dijital ortam ve sanal âlem ile. Daha önceki bayramlarda ne kadar sevdiklerimizi ziyaret ettik. Bunu da kendimize sormalıyız. İçinde bulunduğumuz şu salgın süreci içeresinde elimizde olanların ne kadar kıymetli olduğunu fark ettik mi? Sevgili okurlar, Manevi değerlerimizi unutmayalım, unutturmayalım.

Ozan Arif;

Arif derki ya rab Müslüman Türk’üm

Bu düzen tartmıyor çok ağır yüküm

Türk’ün İslam’ın yeniden hüküm

Süreceği bayramlara eriştir.

Özellikle çocuklarımızın neşe içerisinde bayramlarını kutlamasını yüzlerinin gülmesini yürekten diliyor, Zonguldaklı hemşerilerim başta olmak üzere ülkemin bayramını yürekten kutluyorum.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.