lösev

Üretici Kadınlar Sokak Ekonomisi Modeli Oldu

(BH) - BLOK HABER | 16.11.2020 - 08:42, Güncelleme: 16.11.2020 - 08:42 3098+ kez okundu.
 

Üretici Kadınlar Sokak Ekonomisi Modeli Oldu

Üretici Kadınlar Sokak Ekonomisi Modeli Oldu

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan eşi Sembol Tarhan’la birlikte Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Ayferi Tuğcu ile yönetim kurulu üyelerini, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul ve yönetimini Kadın Üretici Pazarında ağırladı.  Mezitli Deresi yanında bulunan Merkez Kadın Üretici Pazarında gerçekleşen kahvaltıda, Global Sokak Ekonomisi kapsamında Mezitlili kadınların rolü konuşuldu. Bir süredir ‘Sokak Ekonomisinden Girişimciliğe Doğru’ adı altında eğitim toplantıları düzenleyen GİŞKAD üyeleri ve Mezitli Kent Konseyi, Mezitli’nin girşimci ruha sahip kadınlarının çalışmalarını yerinde görme şansı da buldu. Standları gezerek üretici kadınlarla sohbet eden GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu, gördükleri karşısında çok etkilendiğini ifade etti.   Sokak Ekonomisi konusunda yapmaya çalıştıkları şeyleri uygulamalı olarak gördüklerini ifade eden Tuğcu, “Mezitli’de üretmek isteyen her kadına fırsat sunulmuş olması çok güzel. Kadınlar üretiyorlar, satıyorlar ve daha da önemlisi artık bu özgüvene de sahipler. Bazı kadınlarımızın ellerinde tabletleriyle internet üzerinden satış da yapıyor olduğunu öğrenmemiz bizi ayrıca mutlu etti. Tüm kadınlar adına Başkanımız Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.   GİŞKAD üyelerine, Kadın Üretici Pazarlarının kurulmasından günümüze kadar yaşanan süreci anlatan Başkan Tarhan, Mezitli’de kadınların her alanda üretimin içerisinde yer aldığını ifade etti. Kadın Üretici Pazarlarının yanı sıra Üretici Kadın Kooperatifi, Mezitli Kent Konseyi gibi çok geniş alanlarda üretim yaptıklarına dikkat çeken Başkan Tarhan, “Mezitli’de kadınlara yönelik çalışmalarımızın Türkiye için örnek rol model olması gerektiğini düşünüyoruz. Mezitli’de kadının özgürleşebilmesi için öncelikle ekonomik bağımlılıktan kurtulması gerektiğine inanarak yola çıktık. En önemli hedefimiz, üreten kadınların kazanabilmesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunması amacıyla farklı alanlarda çalışmalar yaptık. Kırsalda yaşayan kadınlarımızı kente çekmek ve kaynaşmayı sağlamak için Kadın Üretici Pazarlarını faaliyete soktuk. Kentte üreten kadınlarımıza kazandırabilmek için ise Üretici Kadın Kooperatifimizin kurulmasına öncülük ettik. Sanat Çarşısı, Örgü Evi, Gönüllü Evleri gibi projelerimizle de kadınlarımızın üretimilerinin sosyal projelere katkı sunmasını sağladık” dedi.   Sokak ekonomisini canlandırarak girişimci ruha sahip kadınları örgütleyebilmek adına adımlar attıklarını belirten Başkan Tarhan, “Mezitli için kadın dostu kent tabiri artık hafif kalmaya başladı. Mezitli üreten kadınların ellerinde şekillenen bir kent artık. Kırsalda ya da kent merkezinde üretmek isteyen her kadına imkan sunuyoruz. Sokak ekonomisi yaşamın ve yarının ayrılmaz parçası haline gelmiştir. Mikro ölçekli tarımsal üretim için büyük bir fırsattır. Özellikle düşük maliyeti ve çalışma rahatlığı acısından istihdama da büyük katkı sunmaktadır. Kent içerisinde tarımsal üretim yapılabilmeye olanak sağladığımız için son derece de çevrecidir” dedi.  
Üretici Kadınlar Sokak Ekonomisi Modeli Oldu

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan eşi Sembol Tarhan’la birlikte Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Ayferi Tuğcu ile yönetim kurulu üyelerini, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul ve yönetimini Kadın Üretici Pazarında ağırladı.  Mezitli Deresi yanında bulunan Merkez Kadın Üretici Pazarında gerçekleşen kahvaltıda, Global Sokak Ekonomisi kapsamında Mezitlili kadınların rolü konuşuldu. Bir süredir ‘Sokak Ekonomisinden Girişimciliğe Doğru’ adı altında eğitim toplantıları düzenleyen GİŞKAD üyeleri ve Mezitli Kent Konseyi, Mezitli’nin girşimci ruha sahip kadınlarının çalışmalarını yerinde görme şansı da buldu. Standları gezerek üretici kadınlarla sohbet eden GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu, gördükleri karşısında çok etkilendiğini ifade etti.

 

Sokak Ekonomisi konusunda yapmaya çalıştıkları şeyleri uygulamalı olarak gördüklerini ifade eden Tuğcu, “Mezitli’de üretmek isteyen her kadına fırsat sunulmuş olması çok güzel. Kadınlar üretiyorlar, satıyorlar ve daha da önemlisi artık bu özgüvene de sahipler. Bazı kadınlarımızın ellerinde tabletleriyle internet üzerinden satış da yapıyor olduğunu öğrenmemiz bizi ayrıca mutlu etti. Tüm kadınlar adına Başkanımız Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 

GİŞKAD üyelerine, Kadın Üretici Pazarlarının kurulmasından günümüze kadar yaşanan süreci anlatan Başkan Tarhan, Mezitli’de kadınların her alanda üretimin içerisinde yer aldığını ifade etti. Kadın Üretici Pazarlarının yanı sıra Üretici Kadın Kooperatifi, Mezitli Kent Konseyi gibi çok geniş alanlarda üretim yaptıklarına dikkat çeken Başkan Tarhan, “Mezitli’de kadınlara yönelik çalışmalarımızın Türkiye için örnek rol model olması gerektiğini düşünüyoruz. Mezitli’de kadının özgürleşebilmesi için öncelikle ekonomik bağımlılıktan kurtulması gerektiğine inanarak yola çıktık. En önemli hedefimiz, üreten kadınların kazanabilmesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunması amacıyla farklı alanlarda çalışmalar yaptık. Kırsalda yaşayan kadınlarımızı kente çekmek ve kaynaşmayı sağlamak için Kadın Üretici Pazarlarını faaliyete soktuk. Kentte üreten kadınlarımıza kazandırabilmek için ise Üretici Kadın Kooperatifimizin kurulmasına öncülük ettik. Sanat Çarşısı, Örgü Evi, Gönüllü Evleri gibi projelerimizle de kadınlarımızın üretimilerinin sosyal projelere katkı sunmasını sağladık” dedi.

 

Sokak ekonomisini canlandırarak girişimci ruha sahip kadınları örgütleyebilmek adına adımlar attıklarını belirten Başkan Tarhan, “Mezitli için kadın dostu kent tabiri artık hafif kalmaya başladı. Mezitli üreten kadınların ellerinde şekillenen bir kent artık. Kırsalda ya da kent merkezinde üretmek isteyen her kadına imkan sunuyoruz. Sokak ekonomisi yaşamın ve yarının ayrılmaz parçası haline gelmiştir. Mikro ölçekli tarımsal üretim için büyük bir fırsattır. Özellikle düşük maliyeti ve çalışma rahatlığı acısından istihdama da büyük katkı sunmaktadır. Kent içerisinde tarımsal üretim yapılabilmeye olanak sağladığımız için son derece de çevrecidir” dedi.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.