lösev

MTSO Ayhan Kızıltan Büyük insaların arkasından ağlamak değil, onları anlamak gerekir

Gündem (TG) - TARSUS GAZETESİ | 10.11.2020 - 02:23, Güncelleme: 10.11.2020 - 02:23 2958+ kez okundu.
 

MTSO Ayhan Kızıltan Büyük insaların arkasından ağlamak değil, onları anlamak gerekir

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Büyük insaların arkasından ağlamak değil, onları anlamak gerekir" Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kızıltan mesajında; "Büyük insaların arkasından ağlamak değil, onları anlamak gerekir" dedi.   Kızıltan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Büyük Atatürk’ü özlem ve minnetle anıyoruz. En değerli varlığımız ve milletimizin gücünün sembolü olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vefatının yıl dönümünde onu bir kez daha özlem, rahmet ve minnetle anıyoruz. Onun, yaşadığı çağı aşan vizyonunu gördükçe eserlerine, düşüncelerine ve ideallerine olan bağlılığımız daha da artmaktadır. 10 Kasım’ın, milletimiz için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, onu gerçek anlamda anlama ve aynı zamanda Atatürk’ün bilim, eğitim, üretim, çağdaşlaşma ve evrensel insanlık ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığımızı gösterme günüdür.  Dayandığı evrensel insanlık değerleri ve odak noktası bilim olan düşünceleri, ayrıştırmadan tüm milletimizi kucaklamış, ulusumuzun ortak paydası olmuş ve bizi birey olarak değerli kılan vatandaşlık sıfatı ile yüceltmiştir. İş dünyası olarak ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı yineleyerek, ülkemizi daha güçlü, daha zengin bir ülke haline getirme yolunda atılan her adımın, Atatürk’ün aziz hatırasına en anlamlı saygı olduğuna inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, ulu önderimizin çizdiği yoldan sapmadan her anlamda zengin, gelişmiş be kalkınmış bir Türkiye idealini gerçekleştirmek için, her geçen gün daha da artan bir istekle çalışıyor ve O’nu bir kez daha minnetle, rahmetle anıyoruz. Onun veciz sözü Atatürk’ün değerini bir kez daha göstermektedir: “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır”.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Büyük insaların arkasından ağlamak değil, onları anlamak gerekir"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kızıltan mesajında; "Büyük insaların arkasından ağlamak değil, onları anlamak gerekir" dedi.  

Kızıltan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Büyük Atatürk’ü özlem ve minnetle anıyoruz. En değerli varlığımız ve milletimizin gücünün sembolü olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vefatının yıl dönümünde onu bir kez daha özlem, rahmet ve minnetle anıyoruz. Onun, yaşadığı çağı aşan vizyonunu gördükçe eserlerine, düşüncelerine ve ideallerine olan bağlılığımız daha da artmaktadır.
10 Kasım’ın, milletimiz için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, onu gerçek anlamda anlama ve aynı zamanda Atatürk’ün bilim, eğitim, üretim, çağdaşlaşma ve evrensel insanlık ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığımızı gösterme günüdür.  Dayandığı evrensel insanlık değerleri ve odak noktası bilim olan düşünceleri, ayrıştırmadan tüm milletimizi kucaklamış, ulusumuzun ortak paydası olmuş ve bizi birey olarak değerli kılan vatandaşlık sıfatı ile yüceltmiştir.
İş dünyası olarak ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı yineleyerek, ülkemizi daha güçlü, daha zengin bir ülke haline getirme yolunda atılan her adımın, Atatürk’ün aziz hatırasına en anlamlı saygı olduğuna inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, ulu önderimizin çizdiği yoldan sapmadan her anlamda zengin, gelişmiş be kalkınmış bir Türkiye idealini gerçekleştirmek için, her geçen gün daha da artan bir istekle çalışıyor ve O’nu bir kez daha minnetle, rahmetle anıyoruz. Onun veciz sözü Atatürk’ün değerini bir kez daha göstermektedir: “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır”.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.