lösev

Mezitli, Atasını Özlemle Andı

Genel 10.11.2020 - 11:55, Güncelleme: 10.11.2020 - 11:55 3449+ kez okundu.
 

Mezitli, Atasını Özlemle Andı

Mezitli, Atasını Özlemle Andı

Mezitli, ölüm yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk’e olan özlemini gösterdi. Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önünde gerçekleşen Anma etkinlikleri kapsamında  Atatürk Anıtı önünde toplanan yüzlerce kişi 82 yıl önce ölen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarını sundu. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayılışının yıl dönümünde anma etkinlikleri Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önünde yapıldı. Atatürk Anıtı önünde toplanan yüzlerce kişi, 82 yıl önce ebediyete intikal eden Atatürk'e saygılarını sundu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Atatürk Anıtına çelenk konuldu ve 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bayrakların yarıya indirildiği törende saatler 09.05'i gösterdiği anda adeta hayat durdu. Siren seslerine otomobiller de kornalarıyla destek verdi. Saygı duruşu boyunca araçlarda hareket etmeyerek Atalarına saygılarını gösterdiler. Başkan Tarhan yaptığı konuşmada  ''Bir kez daha 82. Ölüm yıl dönümünde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyoruz. Emperyalizme karşı, halkımızla birlikte kurtuluş savaşını gerçekleştirerek bizlere laik, demokratik ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini armağan eden büyük Atamıza saygımızı sunmak için bir araya geldik. Mustafa Kemal Atatürk gerçekleştirdiği devrimlerle çağdaşlaşma yolunda dev adımlar atarak bizlere demokratik bir ülke bıraktı. Bizlerin ve bizlerden sonra gelecek olan çocuklarımızın, gençlerimizin daha iyi yerlere daha uç noktalara demokrasiyi taçlandırarak geliştireceğine inanıyorum. Atatürk’ün işaret ettiği gibi ülkemize düşmanlık yapan dahili ve harici bedbahtlar olacaktır. Bunların asla başarılı olamayacağını bugün bir araya gelen vatandaşlarımızla en iyi şekilde görüyoruz. Zaten Mezitli yapısı itibariyle, halkçı, devrimci, aydınlıkçı, Atatürkçü ve Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkan bir ilçemizdir. Bu nedenle ne kadar övünsek azdır. Mezitli halkı her zaman olduğu gibi Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkarak koruyacaktır”  dedi.   Atatürk'ün ölümünün 82. yıldönümünde Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi'nde de bir tören düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte, minikler Atatürk sevgilerini şarkılar, şiirler ve resimlerle dile getirdi. Her sınıfın ayrı ayrı Atatürk resimleriyle dolu tablo hazırladığı anmada, miniklerin Atatürk için düşüncelerini dile getiren mektuplarına da yer verildi. Anma kapsamında Mezitli Belediyesi’nin tüm tesislerinde bayraklar yarıya indirildi.
Mezitli, Atasını Özlemle Andı

Mezitli, ölüm yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk’e olan özlemini gösterdi. Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önünde gerçekleşen Anma etkinlikleri kapsamında  Atatürk Anıtı önünde toplanan yüzlerce kişi 82 yıl önce ölen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarını sundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayılışının yıl dönümünde anma etkinlikleri Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önünde yapıldı. Atatürk Anıtı önünde toplanan yüzlerce kişi, 82 yıl önce ebediyete intikal eden Atatürk'e saygılarını sundu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Atatürk Anıtına çelenk konuldu ve 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bayrakların yarıya indirildiği törende saatler 09.05'i gösterdiği anda adeta hayat durdu. Siren seslerine otomobiller de kornalarıyla destek verdi. Saygı duruşu boyunca araçlarda hareket etmeyerek Atalarına saygılarını gösterdiler.

Başkan Tarhan yaptığı konuşmada 

''Bir kez daha 82. Ölüm yıl dönümünde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyoruz. Emperyalizme karşı, halkımızla birlikte kurtuluş savaşını gerçekleştirerek bizlere laik, demokratik ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini armağan eden büyük Atamıza saygımızı sunmak için bir araya geldik. Mustafa Kemal Atatürk gerçekleştirdiği devrimlerle çağdaşlaşma yolunda dev adımlar atarak bizlere demokratik bir ülke bıraktı. Bizlerin ve bizlerden sonra gelecek olan çocuklarımızın, gençlerimizin daha iyi yerlere daha uç noktalara demokrasiyi taçlandırarak geliştireceğine inanıyorum. Atatürk’ün işaret ettiği gibi ülkemize düşmanlık yapan dahili ve harici bedbahtlar olacaktır. Bunların asla başarılı olamayacağını bugün bir araya gelen vatandaşlarımızla en iyi şekilde görüyoruz. Zaten Mezitli yapısı itibariyle, halkçı, devrimci, aydınlıkçı, Atatürkçü ve Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkan bir ilçemizdir. Bu nedenle ne kadar övünsek azdır. Mezitli halkı her zaman olduğu gibi Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkarak koruyacaktır”

 dedi.

 

Atatürk'ün ölümünün 82. yıldönümünde Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi'nde de bir tören düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte, minikler Atatürk sevgilerini şarkılar, şiirler ve resimlerle dile getirdi. Her sınıfın ayrı ayrı Atatürk resimleriyle dolu tablo hazırladığı anmada, miniklerin Atatürk için düşüncelerini dile getiren mektuplarına da yer verildi.

Anma kapsamında Mezitli Belediyesi’nin tüm tesislerinde bayraklar yarıya indirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.