lösev

BELEDİYENİN ARAZİSİNE EVLADİYELİK ATA BUĞDAYI EKİLDİ

Genel (BH) - BLOK HABER | 19.11.2020 - 16:09, Güncelleme: 19.11.2020 - 16:09 2342+ kez okundu.
 

BELEDİYENİN ARAZİSİNE EVLADİYELİK ATA BUĞDAYI EKİLDİ

BELEDİYENİN ARAZİSİNE EVLADİYELİK ATA BUĞDAYI EKİLDİ

Tarsus Belediyesi, evladiyelik Ata tohumlardan biri olan kunduru buğdayının ekimini yaygınlaştırmak için çalışma başlattı. Yöredeki çiftçilere özgün kunduru buğdayı tohumu sağlayan belediye, kendisine ait bir araziyi de, kunduru buğdayı ekimine ayırdı. Araziye ilk tohumları Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan kendi elleriyle serpti. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın yöreye özgü evladiyelik Ata tohumlarını toplayarak koruma altına almak, bu tohumları çiftçiye dağıtarak yeniden üretilmesini sağlamak yönündeki çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Belediyenin Tohum Gen Bankası’nda bulunan ve 50 milyon adede ulaşan kunduru buğdayı Tarsuslu çiftçilere dağıtılmaya başlandı. Kundura buğdayı tohumu ilk etapta İnköy ev Sandal köylerinde çiftçilere ulaştırılırken, belediyenin elinde bulunan Kunduru buğdayı tohumları geçtiğimiz günlerde11 dönüklük alanda toprakla buluşturuldu. TARSUS BELEDİYESİ FARKLI BİR UYGULAMAYA İMZA ATTI Çiftçilere atalık tohum dağıtmakla kalmayan belediye, ekim alanlarını genişletmek ve diğer çiftçileri teşvik etmek amacıyla kendisine ait bir araziyi de buğday ekimine ayırdı. BAŞKAN BOZDOĞAN TRAKTÖR KULLANDI, ELLERİYLE TOHUM SERPTİ Öğretmenler Mahallesi’nde bulunan ve belediyeye ait olan 16 dönümlük arazi belediyenin araçlarıyla sürüldü, ekime hazır hale getirildi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da ilk ekim gününde araziye gelerek ilk etapta traktör kullanıp bir süre çalışma gerçekleştirdikten sonra tohumları kendi elleriyle toprakla buluşturdu. Görevde oldukları yaklaşık 2 yıllık sürede çok sayıda meyve ve sebze türünün özgün, genetiğiyle oynanmamış tohumlarını Tohum Gen Bankası’nda topladıklarını, bunları yeniden çiftçiye dağıttıklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Bizim baştan beri belediyecilik anlayışımızda şu vardı: Sağlıklı beslenme yani karın doyurmak değil, beslenme olayına önem veriyorduk. Zehirsiz mutfak dediğimiz daha doğrusu hormonsuz mutfak bu da ata tohumu ile gerçekleşecek bir olaydı. Gittiğim köylerde de zaten bunları anlattım. Bugün burada kunduru buğdayını ektik. İnşallah iyi olacak, iyi bir sonuç alacağız. Ama bu tüm Tarsus geneline de yaymamız gereken bir olay. Biz biyodinamik tarımdan yana olan insanlarız ve bunun için de bu sahayı açmayı ilk başlangıç olarak görüyoruz. İnşallah iyi olacak, hayırlı olacak” dedi.
BELEDİYENİN ARAZİSİNE EVLADİYELİK ATA BUĞDAYI EKİLDİ

Tarsus Belediyesi, evladiyelik Ata tohumlardan biri olan kunduru buğdayının ekimini yaygınlaştırmak için çalışma başlattı.

Yöredeki çiftçilere özgün kunduru buğdayı tohumu sağlayan belediye, kendisine ait bir araziyi de, kunduru buğdayı ekimine ayırdı. Araziye ilk tohumları Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan kendi elleriyle serpti.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın yöreye özgü evladiyelik Ata tohumlarını toplayarak koruma altına almak, bu tohumları çiftçiye dağıtarak yeniden üretilmesini sağlamak yönündeki çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Belediyenin Tohum Gen Bankası’nda bulunan ve 50 milyon adede ulaşan kunduru buğdayı Tarsuslu çiftçilere dağıtılmaya başlandı.

Kundura buğdayı tohumu ilk etapta İnköy ev Sandal köylerinde çiftçilere ulaştırılırken, belediyenin elinde bulunan Kunduru buğdayı tohumları geçtiğimiz günlerde11 dönüklük alanda toprakla buluşturuldu.

TARSUS BELEDİYESİ FARKLI BİR UYGULAMAYA İMZA ATTI

Çiftçilere atalık tohum dağıtmakla kalmayan belediye, ekim alanlarını genişletmek ve diğer çiftçileri teşvik etmek amacıyla kendisine ait bir araziyi de buğday ekimine ayırdı.

BAŞKAN BOZDOĞAN TRAKTÖR KULLANDI, ELLERİYLE TOHUM SERPTİ

Öğretmenler Mahallesi’nde bulunan ve belediyeye ait olan 16 dönümlük arazi belediyenin araçlarıyla sürüldü, ekime hazır hale getirildi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da ilk ekim gününde araziye gelerek ilk etapta traktör kullanıp bir süre çalışma gerçekleştirdikten sonra tohumları kendi elleriyle toprakla buluşturdu.

Görevde oldukları yaklaşık 2 yıllık sürede çok sayıda meyve ve sebze türünün özgün, genetiğiyle oynanmamış tohumlarını Tohum Gen Bankası’nda topladıklarını, bunları yeniden çiftçiye dağıttıklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Bizim baştan beri belediyecilik anlayışımızda şu vardı: Sağlıklı beslenme yani karın doyurmak değil, beslenme olayına önem veriyorduk. Zehirsiz mutfak dediğimiz daha doğrusu hormonsuz mutfak bu da ata tohumu ile gerçekleşecek bir olaydı. Gittiğim köylerde de zaten bunları anlattım. Bugün burada kunduru buğdayını ektik. İnşallah iyi olacak, iyi bir sonuç alacağız. Ama bu tüm Tarsus geneline de yaymamız gereken bir olay. Biz biyodinamik tarımdan yana olan insanlarız ve bunun için de bu sahayı açmayı ilk başlangıç olarak görüyoruz. İnşallah iyi olacak, hayırlı olacak” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.