lösev

HAVA SOĞUDU, KAPUTA GİREN KEDİ SAYISI ARTTI

Genel (BH) - BLOK HABER | 14.11.2020 - 09:30, Güncelleme: 14.11.2020 - 09:30 2570+ kez okundu.
 

HAVA SOĞUDU, KAPUTA GİREN KEDİ SAYISI ARTTI

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ UYARIYOR:“KAPUTUNA SES VER, KAPUTUNA VUR!” HAVA SOĞUDU, KAPUTA GİREN KEDİ SAYISI ARTTI ISINMAK İÇİN ARABA MOTORUNA GİREN CAN DOSTLARI İTFAİYE EKİPLERİ KURTARIYOR Mersin’de havanın soğumasıyla birlikte ısınmak için araba kaputlarına saklanan kedi sayısında artış yaşanmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, her gün onlarca kediyi saklandıkları kaputlardan kurtarıyor. Ekipler, vatandaşların araçlarını çalıştırmadan önce kaputlarına vurarak kontrol etmeleri konusunda uyarıyor. Son günlerde havanın soğumasıyla birlikte Mersin’de ısınmak için araba kaputlarına saklanan kedi sayısı artmaya başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, her gün onlarca kediyi saklandıkları kaputlardan çıkarıyor. Vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran ekipler, araçları çalıştırmadan önce kaputa vurmanın ve motor kısmını kontrol etmenin önem taşıdığını vurguluyor. Minik kedileri ekipler güçlükle çıkardı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, ısınmak için aracın motor bölümüne giren yavru iki kediyi de uzun uğraşlar sonucunda kurtardı. Havaların soğuması ile birlikte ısınmak için kendine yer arayan yavru kediler farklı araçların motor kısmına girdi. Aracı çalıştıracakları sırada yavru kedilerin sesini duyan vatandaşların yardımına itfaiye ekipleri koştu. Ekipler yavru kedileri bulundukları yerlerden güçlükle çıkardı. Ekiplerden vatandaşlara çağrı: “Kaputuna ses ver, kaputuna vur!” Kış aylarında kediler soğuktan korunmak ve ısınmak amacıyla araçların kaputuna veya diğer bölümlerine giriyor. Bu tip durumlarda ise telafisi mümkün olmayan üzücü sonuçlar meydana gelebiliyor. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte bu tip olayların sayısında artış gözlemleyen İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor ve çağrıda bulunuyor. Alınacak çok küçük önlemler ile minik dostlarımızın can, bireylerin de mal güvenliği açısından büyük fayda sağlayacağını hatırlatan ekipler, araçları çalıştırmadan önce motor kısmında ses çıkarmanın, kaput ve diğer kaporta kısımlarına vurarak kontrol etmenin ve daha sonra araçları çalıştırmanın büyük önem taşıdığını belirtiyor. Ayrıca araç içerisinde kedi ve diğer canlıların olması durumunda vatandaşların itfaiye ekiplerini 112 Acil Çağrı Merkezi’nden araması büyük önem taşıyor.

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ UYARIYOR:“KAPUTUNA SES VER, KAPUTUNA VUR!”

HAVA SOĞUDU, KAPUTA GİREN KEDİ SAYISI ARTTI

ISINMAK İÇİN ARABA MOTORUNA GİREN CAN DOSTLARI İTFAİYE EKİPLERİ KURTARIYOR

Mersin’de havanın soğumasıyla birlikte ısınmak için araba kaputlarına saklanan kedi sayısında artış yaşanmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, her gün onlarca kediyi saklandıkları kaputlardan kurtarıyor. Ekipler, vatandaşların araçlarını çalıştırmadan önce kaputlarına vurarak kontrol etmeleri konusunda uyarıyor.

Son günlerde havanın soğumasıyla birlikte Mersin’de ısınmak için araba kaputlarına saklanan kedi sayısı artmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, her gün onlarca kediyi saklandıkları kaputlardan çıkarıyor. Vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran ekipler, araçları çalıştırmadan önce kaputa vurmanın ve motor kısmını kontrol etmenin önem taşıdığını vurguluyor.

Minik kedileri ekipler güçlükle çıkardı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, ısınmak için aracın motor bölümüne giren yavru iki kediyi de uzun uğraşlar sonucunda kurtardı. Havaların soğuması ile birlikte ısınmak için kendine yer arayan yavru kediler farklı araçların motor kısmına girdi. Aracı çalıştıracakları sırada yavru kedilerin sesini duyan vatandaşların yardımına itfaiye ekipleri koştu. Ekipler yavru kedileri bulundukları yerlerden güçlükle çıkardı.

Ekiplerden vatandaşlara çağrı: “Kaputuna ses ver, kaputuna vur!”

Kış aylarında kediler soğuktan korunmak ve ısınmak amacıyla araçların kaputuna veya diğer bölümlerine giriyor. Bu tip durumlarda ise telafisi mümkün olmayan üzücü sonuçlar meydana gelebiliyor. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte bu tip olayların sayısında artış gözlemleyen İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor ve çağrıda bulunuyor.

Alınacak çok küçük önlemler ile minik dostlarımızın can, bireylerin de mal güvenliği açısından büyük fayda sağlayacağını hatırlatan ekipler, araçları çalıştırmadan önce motor kısmında ses çıkarmanın, kaput ve diğer kaporta kısımlarına vurarak kontrol etmenin ve daha sonra araçları çalıştırmanın büyük önem taşıdığını belirtiyor.

Ayrıca araç içerisinde kedi ve diğer canlıların olması durumunda vatandaşların itfaiye ekiplerini 112 Acil Çağrı Merkezi’nden araması büyük önem taşıyor.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.